Episcopul Siluan a participat la recepția de Ziua Națională a Romaniei la Ambasada din Budapesta

Episcopul Siluan al Ungariei a participat marți la recepția oferită de Ambasada Romaniei in Ungaria cu ocazia Zilei Naționale a Romaniei. Anul acesta se implinesc 20 de ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic pentru Europa Secolului 21, intre Guvernul Romaniei și Guvernul Republicii Ungare.

Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul Național de Dans din Budapesta. La recepția oferită de Ambasada Romaniei au participat mai mulți Ambasadori și reprezentanți ai Statelor membre ale Uniunii Europene, romani stabiliți in Ungaria, dar și reprezentanți ai acestora.

Programul artistic a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale Romaniei, Ungariei și Uniunii Europene. Maestrul Constantin Sandu, Profesor de pian la Inalta Școală de Muzică și Arte din Porto, a interpretat mai multe piese de Franz Liszt, Paul Constantinescu, Gyorgy Ligeti și George Enescu.

Domnul Ambasador Gabriel Șopandă a ținut un discurs in care a evocat importanța Zilei Naționale a Romaniei pentru romanii din țară și din diaspora, dar și beneficiile Parteneriatului Strategic semnat de Romania și Ungaria pe 29 noiembrie 2002.

„De fiecare dată este o mare bucurie pentru noi să sărbătorim Ziua Națională a Romaniei, fie că trăim in țară sau dincolo de hotarele acesteia. Noi, aici in Ungaria, sărbătorim ziua națională prin participarea la programele organizate de reprezentanțele diplomatice ale romanilor in Ungaria”, a spus PS Siluan la finalul evenimentului.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Romană din Ungaria

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 220

Id: 77422

Data: Nov 24, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).