Eroii neamului au fost pomeniți la Monumentul Ostașului Necunoscut

Eroii neamului au fost pomeniți joi la Monumentul Ostașului Necunoscut din parcul bucureștean „Carol I”. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Apărării Naționale cu ocazia Zilei Eroilor.

Comemorarea a debutat cu un moment de reculegere pentru ostașii căzuți pe campurile de luptă.

Artista Paula Seling a intonat imnul național, fiind acompaniată de muzica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” condusă de Maiorul Adrian Curelea.

In continuarea evenimentului comemorativ, un sobor de preoți militari au oficiat slujba de pomenire a eroilor.

Actorul George Costin a recitat poezia „Ecleziastul”, iar actorul Alexandru Pavel a recitat poemul „Nu-l uitați” de Nichita Stănescu.

Prim-ministrul Romaniei a inceput momentul comemorativ in care au fost rostite nume ale eroilor căzuți la datorie pe campurile de luptă. Seria de persoane care au rostit numele eroilor neamului a continuat cu reprezentați ai instituțiilor țării, veterani de război și studenți ai școlilor militare.

Ceremonia s-a incheiat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut și cu defilarea Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu”.

Preotul Costel Burlacu, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la ceremonia de comemorare a eroilor.

Foto credit: Captură de ecran Ministerul Apărării Naționale


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 121

Id: 78373

Data: May 26, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).