Experiențe memorabile, pentru participanții Taberei Educative Sf. Stelian

Întregul program de activități se desfășoară la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Participanții vor fi implicați în ateliere de lucru - teatru, lucru manual, comunicare și muzică - menite să le dezvolte anumite aptitudini și abilități. De asemenea, vor fi organizate și diferite deplasări tematice: cunoașterea orașului Iași, Iașul cultural – vizite la muzeele ieșene, contemplarea naturii în parcurile din Iași. 

”Prin tabăra noastră încercăm să oferim acestor tineri o alternativă la mediul lor obișnuit de viață. Dorim ca activitățile desfășurate pe parcursul acestei săptămâni să aibă un rol hotărâtor în dezvoltarea lor personală. De asemenea, un alt obiectiv este să le oferim o instruire de bază privind  curățenia și igiena personală. De fapt, scopul acestei tabere este să le punem înainte acestor copii experiențe noi și pozitive, memorabile, care, prin mila Bunului Dumnezeu, să rodească în sufletelor lor viitori adulți strașnici. Țin să mulțumesc parohiilor Sf. Haralambie și Nașterea Maicii Domnului – Talpalari din Iași pentru susținerea materială și morală a acestei tabere și a acestor copii”, ne-a declarat Otilia Palade, referent Departament Pro Vita, coordonator al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – „Sf. Stelian”.

Un alt obiectiv al Taberei „Sf. Stelian” este să lupte împotriva abandonului școlar. În urma primei ediții a taberei, în anul 2013, Departamentul Pro Vita a decis să suțină la studii - din toate punctele de vedere, pe Alexandra, absolventă de clasa a VIII-a din județul Botoșani, aflată în risc de abandaon școlar din cauza situației financiare dificile de acasă. Progresul Mariei i-a determinat pe organizatori să susțină încă un eventual tânăr care se află în pericolul de a renunța la studii.

Tabara Educativă „Sf. Stelian” se adresează doar copiilor înscriși în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian” – Pro Vita Iași. Proiectul se află la a doua ediție, iar accesul este gratuit.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 302

Id: 43342

Data: Aug 20, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar