Fotografie impresionantă cu chipul Mantuitorului, după amplasarea in turla Catedralei Naționale

O nouă fotografie cu reprezentarea „Hristos Pantocrator” din turla Catedralei Naționale impresionează urmăritorii conturilor de socializare ale lăcașului de cult. Icoana a fost amplasată in februarie in cel mai inalt punct din catedrală.

In Duminica Ortodoxiei, Patriarhul Daniel a făcut referire la opera realizată de pictorul Daniel Codrescu și soția sa, Alina. Preafericirea Sa a subliniat că este „cel mai recent chip realizat la Catedrala Națională și poate și cel mai frumos” și a spus că reprezentarea unică este un rezultat al conlucrării, inspirată din mai multe icoane bizantine.

Fotografia postată pe paginile Catedralei Naționale a strans zeci de distribuiri și comentarii pozitive: „Cat de frumos e Pantocratorul!”, scrie un urmăritor. „O capodoperă! Cromatică foarte frumoasă și sobră”, apreciază altcineva.

„Transmite și iubirea și smerenia și atotputernicia lui Dumnezeu in același timp”, a subliniat altcineva.

Donează pentru chipul sfantului care te ocrotește

Tot in Duminica Ortodoxiei, zi in care se rememorează biruința dreptei credințe in fața ereziei iconoclaste, Patriarhul Romaniei i-a indemnat pe credincioși să contribuie financiar la lucrările de pictură:

„Vă indemnăm să contribuiți, cat poate fiecare, mai ales pentru pictarea chipului sfantului al cărui nume il purtați”, a recomandat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Pictura in mozaic a Catedralei Naționale urmează linia consacrată in Biserică dar are unele specificități. Se dorește ca intregul registru să nu fie o simeză cu mai multe icoane lipite una langă alta, ci „toată catedrala să fie o mare icoană”, a explicat Daniel Codrescu.


Vezi și alte detalii pe care nu le știai despre pictura Catedralei Naționale, proiect unicat.

Află cum poți contribui la pictură, pe site-ul pictamcatedrala.ro.

Foto credit: Catedrala Națională


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 47

Id: 80700

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).