Au fost premiați caștigătorii concursului cu participare internațională „Impreună cu Hristos, prin lume, in mileniul III”

Duminică au fost premiați caștigătorii concursului cu participare internațională „Impreună cu Hristos, prin lume, in mileniul III”. Festivitățile de premiere au avut loc la nivel local, in sute de comunități din țară și străinătate.

La acest concurs au participat aproximativ 13.000 de copii de la parohiile romanești din țară și diaspora: Europa, Canada, Statele Unite ale Americii, Asia și Australia.

„Scopul acestui concurs l-am propus incă de la prima ediție, de a găsi un prilej prin care să ii aducem pe părinți impreună cu copiii in Biserică. Tematica fiecărui an omagial a fost un sprijin pentru noi pentru că Patriarhia Romană a pus la dispoziție teme care se potrivesc atat de bine cu cunoștințele elevilor”, a declarat pentru Trinitas TV prof. Ionița Timiș, organizator.

„In procesul de evaluare s-au inscris 250 de profesori, munca a fost titanică. Evaluarea s-a desfășurat de-a lungul mai multor nopți, profesorii mergeau la serviciu și noaptea ocupau de evaluare. A fost foarte multă seriozitate, au colaborat cu noi, de fiecare dată cand aveam nelămuriri comunicam și lucrurile au mers foarte bine, astfel incat s-a ajuns la festivitatea de premiere”, a declarat prof. Simona Căprescu de la Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea.

„Am coordonat o echipă de 160 de profesori care a trebuit să elaboreze subiecte in Google Forms, apoi să le traducă in mai multe limbi. O altă echipă a profesorilor au evaluat lucrările și apoi am distribuit diplomele in toată țara”, a mărturisit prof. Daniela Zaharioiu de la Școala „George Emil Palade” din Buzău.

Ultima etapă a competiției se va desfășura online, pe 21 aprilie, și va reuni toți elevii participanți alături de profesorii indrumători. Concursul a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Ortodoxă Romană a Italiei, Inspectoratele Județene Cluj și Buzău, și Colegiul Național pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

Etapa națională a concursului s-a desfășurat online in data de 3 februarie, iar cea internațională pe 10 și 11 februarie. Concursul este avizat de Ministerul Educației și s-a aflat la ediția cu numărul 8.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 53

Id: 80702

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).