A inceput proiectul Tabor: Cum se ocupă preoții de penitenciare de reintegrarea socială a deținuților eliberați

„TABOR” – Tradiție și Actualitate in Biserica Ortodoxă Romană, proiectul dedicat reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, a debutat in decursul lunii trecute la nivelul Patriarhiei Romane.

Proiectul se desfășoară in baza unei colaborări dintre Patriarhia Romană și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Intrat in execuție incepand cu data de 1 martie, proiectul presupune un proces de asistență care incepe in penitenciar și continuă după eliberarea deținutului.

Prezent la Cercul pastoral al preoților de caritate din județul Prahova, organizat marți la Mănăstirea Pissiota, pr. Constantin Rădulescu, preot la Penitenciarul Ploiești, a vorbit la Trinitas TV despre procesul de asistență şi de incluziune socială a deținuților.

„Proiectul are două componente, una se desfășoară in penitenciar cand este identificat beneficiarul, adică persoana privată de libertate, ce ar putea fi ajutată de comunitatea de proveniență, respectiv parohia, şi se realizează o consiliere in cadrul penitenciarului de către preotul capelan”.

Astfel, a explicat in continuare pr. Constantin Rădulescu, inainte de eliberare deținuții sunt recomandați centrelor eparhiale și parohiilor din care provin, urmand ca, ulterior eliberării să se alăture familiei și să fie incluși in comunitatea parohială.

„Această alăturare trebuie să fie pregătită din timp”, a mai explicat clericul.

Proiectul TABOR a fost conceput in anul 2019, ca inițiativă de includere socială a deținuților din penitenciare in comunitățile parohiale.

Foto credit: freepik.com


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 80703

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).