In imagini: Sfantul Gheorghe de la Cernica a avut o primire tradiționala romaneasca la München

Racla cu un fragment din Moaștele Sfântului Gheorghe de la Cernica a ajuns în perioada 20-23 mai la comunitățile românești din München, Nürnberg și Hersbruck. Delegația, condusă de Protos. Vasile Pârjol, starețul Mănăstirii Cernica, a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul și de numeroși creștini în port popular la Așezământul Românesc din München.

Bucuria a fost marcată printr-un scurt moment artistic susținut de membrii Ansamblurilor „Ciuleandra” din München şi „Datina” din Traunreut.

După primirea sfintelor moaște, ierarhul a oficiat Taina Sfântului Maslu în biserica așezământului. Programul liturgic a continuat a doua zi, prin oficierea Sfintei Liturghii, la care au participat și slujitori ai Bisericilor Ortodoxe surori din Germania.

La slujbă a participat și Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României.

„Cunoscător atât al prigoanelor împotriva credinţei, cât şi al vieţuirii departe de casă, între străini, Cuviosul Gheorghe, a ajuns, iată, să ne viziteze şi pe noi românii de astăzi trăitori în împrăştiere şi depărtare şi să ne aducă mângâiere, încurajare şi binecuvântare”, a scris pe Facebook Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Sâmbătă seară, sfintele moaște au fost duse la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica” din orașul Hersbruck.

Pelerinajul a continuat duminică, când Moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe au fost duse la Centrul Mitropolitan din Nürnberg.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).