In post, sa nu uitam de frații și surorile noastre aflați pe patul de suferința, indeamna Mitropolitul Banatului

În mesajul pastoral adresat la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, Mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă la rugăciune mult, milostenie şi grijă faţă de cei bolnavi şi singuri.

„Să nu uităm, preaiubiții mei fii duhovnicești, de frații și surorile noastre aflați pe patul de suferință, în spitale și acasă, precum și de personalul medical care îi îngrijește cu dragoste, cu dăruire și cu jertfă de sine, pomenindu-i și pe ei în rugăciunile noastre către bunul Dumnezeu și către Sfânta Maică a Domnului”.

Ierarhul face apel la cler şi la credincioşi să călătorească pe calea postului „cu pace sufletească și cu bucurie duhovnicească” şi recomandă să „înmulțim faptele bune, să sporim rugăciunea către Hristos Domnul și către Sfânta Sa Maică, primenindu-ne, totodată,  sufletul prin Tainele sfinte ale Spovedaniei și Euharistiei”.

„În această binecuvântată perioadă de post, Vă îndemnăm, Preacucernici Părinți, Preacuvioși slujitori ai cinului monahal și iubiți credincioși, după cuvântul unui părinte al Bisericii, să ne abținem de la orice păcat, pentru ca, așa cum postim cu pântecele, să postim și cu limba, să nu clevetim, să nu mințim, să nu vorbim în deșert, să nu denigrăm pe alții, să nu ne mâniem și, într-un cuvânt, să nu facem păcate cu limba noastră”.

Mitropolitul Ioan cere tuturor slujitorilor bisericești din eparhie, „în duhul dragostei frățești”, ca, „pe lângă programul liturgic îndătinat, să oficiem, în seara fiecarei zile, la ora 19:00, Acatistele sau Paraclisele Maicii Domnului”.

Instituit în secolul al V-lea, postul Adormirii Maicii Domnului a fost generalizat și uniformizat în secolul al XII-lea, când s-a hotărât să fie ținut în perioada 1-15 august.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 25

Id: 70871

Data: Jul 30, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar