In Săptămana mobilității ești incurajat la mersul pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public

Săptămana europeană a mobilității este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, in fiecare an, intre 16 şi 22 septembrie, se incearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

Iniţiatorii evenimentului au dat publicităţii „Ghidul tematic 2023” sub forma a şase fişe informative, impărţite in cinci domenii tematice: transport public, mobilitate activă, minimizarea dependenţei de maşini, managementul mobilităţii şi soluţii de infrastructură, conform site-ului mobilityweek.eu, citat de Agerpres.

Tema Săptămanii europene a mobilității 2023 este „Save energy” (Economisiți energia).

Organizatorii oferă o serie de sfaturi prin care fiecare dintre noi, dar şi entităţi colective pot contribui la acest obiectiv general de reducere a consumului de energie: utilizarea transportului public, mersul pe jos in zona urbană pe distanţe de pană la 5 km, deplasarea fără autovehicule, reducerea numărului de deplasări inutile cu autovehiculul, mersul cu bicicleta, reducerea cu 10% a vitezei de circulaţie.

Evenimentele culminează vineri cu Ziua Mondială fără Mașini.

In lume, peste un miliard de oameni inspiră aer foarte poluat, in special cu monoxid de carbon și dioxid de sulf, gaze rezultate din procesele industriale.

Biserica Ortodoxă este preocupată de rezolvarea problemelor de mediu și a crizei ecologice indemnand, potrivit invățăturii creștine, la respect faţă de creaţie şi la un efort comun pentru protecţia mediului inconjurător. Semnificative in acest sens sunt inițiativele Patriarhului Ecumenic, supranumit și�Patriarhul Verde.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 107

Id: 79171

Data: Sep 21, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).