Intaia duminica a Postului Mare la Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin

În aceasta primă duminică a Postului Sfintelor Paşti, numită de Sfinţii Părinţi Duminica Ortodoxiei, dreptslăvitorii creştini severineni au primit binecuvântări arhiereşti şi s-au împărtăşit în număr mare cu Sfântul Trup şi Sânge al Domnului Iisus Hristos, spre întărire sufletească, în vederea trecerii în pace a Marelui Post.

Nici cei dragi ori cei adormiţi ai bunilor rugători nu au fost daţi uitării, fiecare aducând la Sfântul Altar prinoase şi pomelnice care s-au citit de către preoţi în cadrul slujbei.

La finalul slujbei, după ce s-a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim a pus la inima credincioşilor cuvânt de învăţătură. Printre alte aspect legate de dobândirea unei stări de curăţenie sufletească, Părintele Episcop a îndemnat credincioşii la evlavie şi respect faţă de sfintele icoane, atât de importante în purtarea dialogului nostru cu Dumnezeu şi cu sfinţii Săi.

Părintele Episcop a arătat totodată că cinstirea se adresează ipostasurilor zugrăvite în icoane, care poartă rugăciunea credinciosului către Dumnezeu, aşa cum o fac şi cei 40 de sfinţi mucenici prăznuiţi anual la data de 9 martie. Nevoinţele şi chinurile muceniceşti, a mai spus Preasfinţia Sa, trebuie luate ca exemplu de răbdare în lupta pe care fiecare creştin o are de purtat.

La capătul luptelor duhovniceşti se află cununile cereşti care dau credinciosului permis de liberă trecere în Împărăţia lui Dumnezeu.

În această duminică şi în următoarele două, în bisericile din întreaga ţară şi străinătate se organizează colecta în bani pentru Fondul Central Misionar destinat lucrării misionare, social-filantropice a Bisericii şi sprijinirii parohiilor sărace. (episcopiaseverinului.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 352

Id: 38720

Data: Mar 10, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar