IPS Andrei: Cei ce au lumina sufletului il vad pe Dumnezeu in toate

04

Duminica Orbului din nastere in care s-au aflat crestinii ortodocsi in data de 05 iunie 2016 a fost marcata in sarbatoare la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, in prezenta a sute de credinciosi si a Corului Timotei Popovici al Catedralei Mitropolitane din Sibiu, care a aniversat 110 ani de la infiintare, informeaza Radio Renasterea.

03Facand referire la pericopa evanghelica a Vindecarii orbului din nastere,  cuvantul de invatatura al Mitropolitului Andrei a subliniat faptul ca orbirea sufleteasca este mai rea decat cea trupeasca:

E teribil sa nu ai lumina ochilor. In Sfanta Evnaghelie de astazi ne intalnim cu un orb din nastere pe care Domnul nostru Iisus Hristos il tamaduieste. Numai ca, pe cand el nu avea lumina ochilor, iudeii contemporani cu el erau intr-o teribila orbire spirituala. Domnul l-a facut sanatos si ei erau preocupati de ce a incalcat ziua sambetei. Deci, pe de o parte, e grea, e apasatoare orbirea fizica, dar si mai teribila e orbirea spirituala.

Mitropolitul Clujului a dat si exemple de oameni care desi au fost nevazatori, au avut o vedere sufleteasca deosebita:

Cei ce au lumina sufletului il vad pe Dumnezeu in toate, pentru ca este teribil sa fii orb sufleteste. In viata noastra, de multe ori am intalnit oameni care din pacate nu aveau lumina ochilor, dar aveau lumina sufletului. Un caz celebru este cel al parintelui Teofil Paraian.

La finalul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a felicitat Corala Timotei Popovici din Sibiu si pe dirijorul acesteia, diaconul Dan Streza si le-a acordat o diploma de aleasa cinstire, multumindu-le pentru frumoasa atmosfera pe care au creat-o in catedrala clujeana: E mare lucru ca la Sfanta Liturghie, sufletele celor ce participa sa fie mangaiate de muzica frumoasa , a spus Inaltpreasfintia Sa.

In cadrul parteneriatului dintre Mitropoliile Clujului si Sibiului, duminica viitoare, corul catedralei clujene va da raspunsurile la Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala Mitropolitana din Sibiu.

05

 

The post IPS Andrei: Cei ce au lumina sufletului il vad pe Dumnezeu in toate appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 512

Id: 60051

Data: Jun 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar