La prima intalnire din 2020 a tinerilor din Targu Mureș s-a vorbit despre rolul familiei

Tinerii ortodocși din Târgu-Mureș, elevi în școlile din municipiu, s-au reunit miercuri pentru prima dată în 2020, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Sub genericul „Familia tradițională – iubire și onoare”, întâlnirea a avut loc la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” și a fost organizată de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Român Târgu-Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Părintele Călin Budai, slujitor la Biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din Târgu-Mureș, este cel care le-a vorbit tinerilor despre rolul familiei în societatea românească.

„Fără familiile strămoșilor noștri, cu siguranță noi nu am mai fi existat ca națiune pe acest pământ”, a spus Părintele Budai.

Astfel de activităţi vor continua pe parcursul acestui an cu scopul sprijinirii tinerilor în descoperirea valorilor familiei, dar şi întemeierea familiilor după criterii creștine autentice românești.

Întâlnirea a fost organizată în contextul Anului 2020 care este „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar