Membrii Filantropia Arad au primit distincţii de la Consiliul Judeţean pentru implicarea in societatea civilă

Membrii Asociaţiei „Filantropia Arad” a Arhiepiscopiei Aradului au primit sambătă distincţia „Bene Merenti” din partea Consiliului Judeţean Arad pentru implicarea in societatea civilă. Decoraţiile le-au fost inmanate de președintele instituţiei.

Evenimentul a avut loc in Sala Mare a Palatului Cultural din Arad, in prezenţa Arhiepiscopului Timotei al Aradului, Episcopului Ieronim al Daciei Felix şi a Episcopului vicar Emilian Crişanul.

Distincţia le-a fost acordată ca urmare a aprecierii Consiliului Județean Arad față de membrii Asociației „Filantropia Arad” care se implică an de an in organizarea taberelor „Tinerețe in Ortodoxie”, de care se bucură sute de copii din tot județul.

„Am avut ocazia să cunosc unii dintre acești oameni cu har cu ocazia celor cinci tabere ortodoxe organizate in colaborare cu Consiliul Județean Arad. Sute de copii și de tineri arădeni au fost angrenați in activități de dezvoltare spirituală, de socializare directă, de la om la om, iar in peisajul sălbăticit al lumii de astăzi, confiscat de modelele false de pe rețelele sociale și realitatea virtuală, aceste reuniri sunt ca un pansament pe o rană”.

„Ele deschid ochii participanților, ii determină să interacționeze, le explică sensul real al vieții și ii mențin in parametrii credinței. Pentru colaborarea lor sufletistă, necondiționată, la proiectul taberelor ortodoxe, am decis să oferim distincții simbolice preoților implicați”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

La eveniment au primit diplome de apreciere și recunoștință peste 30 de voluntari implicați in organizarea taberelor „Tinerețe in Ortodoxie”.

Asociaţia „Filantropia Arad” face parte din Federația Filantropia a Patriarhiei Romane.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Urmăriți-ne pe Twitter:�@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 52

Id: 79161

Data: Sep 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).