Preoții care slujesc in spitalele din Arhiepiscopia Bucureștilor s-au intalnit la Mănăstirea Caraiman

Preoții de caritate care slujesc in unitățile de ingrijire medicală din București, Prahova și Ilfov s-u intalnit la conferința anuală desfășurată la inceputul săptămanii la Centrul social-pastoral „Sf. Cruce” de la Mănăstirea Caraiman.

In prima zi a intalnirii, Părintele Profesor Marian Vild le-a vorbit preoților de caritate despre rolul taumaturgic al suferinței. Prezentarea a fost urmată de o serie de discuții privind provocările cu care se confruntă preoții din spitale și alte instituții de asistență medicală in pastorația persoanelor suferinde, informează Trinitas Tv.

Participanții au realizat o retrospectivă a activități desfășurate in ultimul an, analizand punctele tari și pe cele slabe.

Preotul Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social‑filantropic al Administrației Patriarhale, le-a explicat celor prezenți noul protocol de colaborare incheiat intre Patriarhia Romană și Ministerul Sănătății.

A doua zi a intalnirii a fost marcată de discuțiile pe diferite teme pastorale legate de activitatea din spitale și o vizită la domeniul viticol al Mănăstirii „Sfanta Maria”‑Urlați.

Foto credit: Facebook / Paraclisul Spitalului Cantacuzino


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 129

Id: 79164

Data: Sep 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).