Principesa Sofia a Romaniei l-a vizitat pe Mitropolitul Petru al Basarabiei

Principesa Sofia a Romaniei s-a intalnit luni cu Părintele Mitropolit Petru la Centrul Eparhial din Chișinău.

Alteța Sa Regală a fost insoțită de Excelența Sa Cristian-Leon Ţurcanu, Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, iar Mitropolitul Basarabiei a fost insoțit din Pr. �Constantin Olariu și de Arhid. Maxim Sturza, consilieri eparhiali.

Arhid. Maxim Sturza a prezentat cele mai importante proiecte in desfășurare ale Mitropoliei și inițiativele care vor fi realizate cu sprijinul autorităților de la București.

Principesa Sofia s-a arătat profund interesată și impresionată de opera social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Romane in Basarabia.

La final, Părintele Mitropolit Petru i-a mulțumit Alteței Sale Regale pentru vizită și i-a dăruit o icoană argintată a Maicii Domnului, ocrotitoarea și mijlocitoarea tuturor creștinilor.

La randul său, Principesa Sofia i-a oferit inaltului ierarh albumul�„Mănăstirea Romană: Sărbătorind Comunitățile Spirituale ale Romaniei”, care include fotografii realizate de Alteța Sa Regală.

„Această intalnire subliniază legătura solidă dintre Casa Regală a Romaniei și Biserica Ortodoxă Romană din Basarabia, două instituții care au un rol crucial in consolidarea unității identitare și spirituale”, se transmite pe site-ul eparhial.

Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai Romaniei. S-a născut la Atena, in 29 octombrie 1957. A studiat in Elveţia şi Marea Britanie, apoi, in Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC.

Ca vicepreședintă a Fundaţiei Regale Margareta a Romaniei, Principesa Sofia a avut un rol esenţial in identificarea unor proiecte de mare importanţă, in campanii de strangere de fonduri pe intreg teritoriul Statelor Unite și in organizarea ajutoarelor umanitare.

Vezi și:

  • Principesa Sofia a Romaniei lucrează la un nou album fotografic, care va fi dedicat Maramureșului

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 147

Id: 79165

Data: Sep 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).