Mitropolia Basarabiei a incheiat un protocol de colaborare cu Academia de Științe a Moldovei

Inaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, și Academicianul Ion Tighineanu, Președintele Academiei de Științe a Moldovei, au incheiat un protocol de colaborare prin care se vor crea noi oportunități de studiere a Istoriei Bisericii Ortodoxe a Basarabiei.

Acordul a fost incheiat luni la sediul Academiei de Științe a Moldovei din Chișinău. Mitropolitul Petru a subliniat necesitatea unei colaborări eficiente și de durată intre mediul academic și cel ecleziastic prin intermediul unui parteneriat intre cele două instituții.

La intalnire s-a hotărat organizarea unui simpozion la care să participe mai multe instituții din domeniul cercetării și inovării. Scopul activității este cercetarea istoriei Mitropoliei Basarabiei, inclusiv pentru ultimele trei decenii de la reactivare.

Un al doilea obiectiv al colaborării este inființarea mai multor muzee și arhive care să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului local.

La intrevedere au participat mai mulți membri ai comunității academice. Concluzia intalnirii, potrivit Mitropoliei Basarabiei, este că atat Biserica Ortodoxă din Basarabia, cat și comunitatea științifică din Republica Moldova, iși reconfirmă sprijinul și dorința de dezvoltare a unei bune cooperări intre cele două instituții, spre folosul unei societăți prospere și echilibrate din punct de vedere duhovnicesc și intelectual.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 61

Id: 77815

Data: Feb 10, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).