Mitropolitul Ioan a oficiat Slujba Parastasului pentru Patriarhul Irineu in Catedrala Sarba din Timisoara

Mitropolitul Ioan al Banatului a asistat duminică, în Catedrala Episcopală Ortodoxă Sârbă din Timișoara, la Sfânta Liturghie şi a oficiat Slujba Parastasului pentru Patriarhul Irineu.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a evocat personalitatea Patriarhului Serbiei, pe care l-a întâlnit la Sfântul şi Marele Sinod din 2016 și împreună cu care a coliturghisit în Muntenegru, în urmă cu doi ani.

La slujba de pomenire au fost prezenți Consulul Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic, Președintele Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crîstici, și un număr mare de credincioși sârbi din oraşul de pe Bega.

Consulul Vladan Tadic a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioan pentru vizita frățească și a subliniat legăturile bune care există între Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Sârbă, dar şi între cele două state, România şi Serbia.

Patriarhul Irineu a fost înmormântat duminică, 22 noiembrie 2020, în Catedrala Sf. Sava din Belgrad. Este al 45-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe și totodată primul întâistătător sârb înhumat în cripta catedralei de pe colina Vracear.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 28

Id: 71958

Data: Nov 23, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar