Mitropolitul Iosif i-a pomenit pe eroii romani inmormantați la Hagenau

Biserica Ortodoxă Romană și Casa Regală a Romaniei i-au omagiat miercuri pe eroii romani inmormantați la Necropola Națională Hagenau, Franța. Evenimentul a avut loc la o zi distanță după ceremoniile oficiate marți la Cimitirul Militar Romanesc din Soultzmatt.

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a oficiat un Parastas impreună cu Pr. Vasile Iorgulescu de la Parohia Strasbourg, cu Pr. Emil Tanca de la Parohia Pulversheim, cu Pr. Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei „Sfantul Arhanghel Mihail” din Baden-Baden, și cu Pr. Laurențiu Băcilă de la Parohia Offenburg.

ASR Principele Radu a participat la ceremonia militară și religioasă de la mormintele celor 472 de soldați romani inmormantați la Haguenau.

IPS Iosif și preoți ai comunităților romanești din Franța au oficiat un parastas miercuri, 10 aprilie 2024, la Necropola Națională din Hagenau, unde sunt inmormantați sute de prizionieri romani din Primul Război Mondial, care și-au pierdut viața in lagărele germane. Foto: Facebook / Familia Regală a Romaniei

Au mai fost prezenți ES Ioana Bivolaru, Ambasadoarea Romaniei la Paris, ES Ion Jinga, Reprezentantul Romaniei la Consiliul Europei, comandorul Iosif Bencze, directorul adjunct al Statului Major al Apărării, Remus Mărășescu, consulul general interimar la Strasbourg, colonelul Octavian Biclineru, Atașatul roman al Apărării in Republica Franceză, militari ai Brigăzii 30 de Gardă „Mihai Viteazul” și militari veterani romani Invictus.

IPS Iosif, ASR Principele Radu și ES Ioana Bivolaru, Ambasadoarea Romaniei la Paris, impreună cu copii romani din Franța, la Necropola Națională din Hagenau miercuri, 10 aprilie 2024. Foto: Facebook / Familia Regală a Romaniei

Din partea autorităților franceze au fost prezenți Claude Sturni, primarul orașului Haguenau, și colonelul Francois Ferraton, șeful Statului Major al Brigăzii a II-a blindată.

Aproape 3.000 de prizionieri romani și-au pierdut viața in lagărele germane din Primul Război Mondial și sunt ingropați in cimitire militare din provinciile franceze Alsacia și Lorena.

In 9 aprilie 2024 s-au implinit o sută de ani de la inaugurarea Cimitirului Romanesc din Soultzmatt, realizată in prezența Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Foto credit: X.com / Ion Jinga (deschidere articol)

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 258

Id: 80779

Data: Apr 13, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).