Tinerii ortodocși din Tecuci au organizat o campanie de donare de sange

Tinerii din Protopopiatul Tecuci și voluntarii Ligii Tineretului Creștin Ortodox din municipiu au donat joi sange la Centrul regional de transfuzie sanguină Galați.

Campania de donare de sange face parte dintr-o serie mai largă de activități, organizate in Arhiepiscopia Dunării de Jos in perioada Postului Mare.

In total, au donat sange aproximativ 35 de tineri, coordonați de pr. Gheorghe Joghiu de la Parohia „Sfantul Gheorghe” din Tecuci.

„Preoții, tinerii şi credincioșii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acțiunea de donare de sange pentru a aduce un sprijin real semenilor lor”, au apreciat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Patriarhia Romană este instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului donatorilor de sange din țară. Numai 2% din populația Romaniei donează sange, comparativ cu media de 10% inregistrată la nivelul Uniunii Europene.

In decursul anului precedent, prin Campania „Donează sange, salvează o viață!”, Patriarhia Romană a contribuit cu 2025 de litri de sange.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 166

Id: 80781

Data: Apr 13, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).