Noapte muzicala in Iași

Noaptea ce tocmai s-a încheiat a fost una... muzicală! În cadrul Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, la Muzeul Unirii și la Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” au început, la ora 22.00, concerte corale nocturne.

Spectatorii și-au îndulcit auzul și s-au bucurat de prezența Corului Ihos al Colegiului de Artă „Octav Băncilă”, Iași – dirijor Petronela Dârțu, Coralei Spivanociki a Liceului de Muzică din Krivoi Rog, Ucraina – dirijor Tatiana Miesropova, Corului Rezonans al Universității Naționale Iurii Fedkovici, Cernăuți, Ucraina – dirijor Andrei Pliska și a Corului bărbătesc Mitropolitul Iosif Naniescu al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, dirijor Gabriel Nastasă.

Evenimente precum cel de aseară, dar și altele care vor urma, vin să întărească ideea că Festivalul nu include doar competiția propriu-zisă, ci își propune să pună pe note muzicale întreg Iașul. Mini-concerte se vor organiza și pe 6 iulie, în zece biserici ieșene. Însă, concertul culminant, care își propune să atragă mii de spectatori, se va desfășura sâmbătă, pe 5 iulie, în grădina Palas Mall. 


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 293

Id: 42155

Data: Jul 4, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei