O comună suceveană a stabilit relații de cooperare cu o localitate din Bucovina de Nord

Primarii comunelor Dumbrăveni din județul Suceava și Voloca din regiunea Cernăuți au semnat luni un acord de cooperare transfrontalieră.

Primarii Ioan Pavăl și Valentin Glopina au convenit să stabilească un parteneriat prin care să beneficieze de sprijin bilateral in domenii de interes reciproc.

Cele două comune vor promova in comun proiecte de dezvoltare economică și socială in beneficiul comunităților lor.

„Principiile cooperării bilaterale se bazează pe incredere, egalitate și beneficii reciproce”, scrie intr-un comunicat publicat pe site-ul primăriei și citat de Agenția de știri BucPress.

„Comunitățile vor dezvolta relații de cooperare in următoarele domenii: coordonarea administrării publice locale; economie; educație și cercetare; cultură și sport; apărare civilă și securitate umană; mediu inconjurător; agricultură și dezvoltare locală; alte domenii de cooperare de interes reciproc.”

Primarii comunelor Dumbrăveni din județul Suceava și Voloca din regiunea Cernăuți au semnat luni, 1 aprilie 2024, un acord de cooperare transfrontalieră. Sursa foto: bucpress.eu

In 2020, orașul Suceava s-a infrățit cu localitatea nord-bucovineană Mahala din regiunea Cernăuți. „Suntem frați de sange, iar frații intotdeauna vor fi frați”, a spus atunci primarul din Mahala, Elena Nandriș

Sursa foto: Agenția de știri BucPress

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 49

Id: 80699

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).