Simpozion de Teologie Canonică și Drept Bisericesc in memoria pr. prof. Liviu Stan la Palatul Patriarhiei (Program)

Un simpozion științific de Teologie Canonică și Drept Bisericesc va avea loc miercuri și joi la Palatul Patriarhiei din Capitală. Evenimentul il omagiază pe pr. prof. univ. dr. Liviu Stan, la cincizeci de ani de la trecerea in veșnicie.

Simpozionul va reuni profesori de Teologie Canonică și Drept Bisericesc, alți specialiști, dar și doctoranzi in aceste domenii.

Patriarhia Romană și Asociația Opera Teologică Ortodoxă sunt organizatorii simpozionului intitulat „Teologia Canonică și Dreptul Bisericesc in Ortodoxie: contribuția pr. prof. univ. dr. LIVIU STAN (1910-1973)”.

Potrivit pr. George Grigoriță, consilier patriarhal la Cancelaria Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane şi profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, evenimentul va urmări trei direcții majore.

In primul rand va fi evidențiată vocația de dascăl a părintelui Liviu Stan care a fost profesor vreme de un sfert de secol la București unde a format numeroși ucenici. Apoi, va fi subliniată contribuția sa la administrația publică dedicată cultelor. Cea de a treia direcție se va referi la aportul său in redactarea textelor fundamentale pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Romane, in special Statutul din 1948 și regulamentele subsecvente acestuia.

Programul simpozionului va include, joi dimineață, un parastas pentru foștii profesori de Drept bisericesc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București in Biserica Sfanta Ecaterina, paraclis universitar.

Vezi programul integral al evenimentului aici.


Foto: Arhiva Basilica.ro


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 138

Id: 79157

Data: Sep 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).