Pr. Mihai Pavel remarca creativitatea copiilor in concursul catehetic 2022: Rugaciunea, o tema obișnuita și totuși nu foarte comuna

Părintele Mihai Pavel, inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale, a vorbit miercuri la Jurnalul Trinitas despre Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

Proiectul, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, are ca obiectiv principal încurajarea la rugăciune a copiilor și tinerilor și conștientizarea importanței acesteia în viața creștinului.

Festivitatea de premiere a concursului catehetic pentru copii al Anului Omagial 2022 va avea loc sâmbătă, la hramul istoric al Catedralei Patriarhale. Vor fi premiați atât copiii cât și preoții și profesorii coordonatori.

La ediția de anul acesta, Părintele Mihai Pavel, coordonatorul proiectului, a remarcat entuziasmul și creativitatea participanților.

„Ce pot remarca anul acesta este creativitatea cu care ei au putut să răspundă la o asemenea temă. O temă, am zice obișnuită și totuși nu foarte comună, întrucât vorbim de rugăciune ca o constantă în viața noastră, de un lucru firesc, ceea ce e aerul pentru plămâni e rugăciunea pentru suflet”, a spus Părintele consilier.

„Copiii nu au învățat doar ce este rugăciunea, nu au învățat doar să practice o anumită rugăciune, ci au învățat să și răspundă la rugăciunile celorlalți. Există proiecte în care copiii s-au implicat în viața comunității răspunzând la nevoile celor din comunitate”.

„Organizatorii grupurilor catehetice au avut și răbdarea și totodată abilitatea metodologică de a crea în viața copiilor implicați acel „aha!”, momentul în care ei au înțeles ce înseamnă să te rogi, ce înseamnă să adaugi la rugăciune postul și fapta cea bună”, a adăugat Pr. Mihai Pavel.

„Biserica are o preocupare permanentă pentru formarea copiilor, dar în îndeplinirea acestui obiectiv nu există doar un transfer unilateral, de la formator la copil, amândouă capetele sunt transfigurate”, a spus în încheiere Părintele consilier.

Concursul este organizat anual de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional și Biroul de catehizarea tinerilor din țară și din diaspora. Materialele înscrise în concurs sunt jurizate pe baza raportului de evaluare, ce va analiza modalitățile de implementare a proiectului în comunitate, instituțiile implicate și gradul de angajare, precum și numărul de participanți prezenți la activități.

Foto credit: Captură ecran / Trinitas Tv

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 45

Id: 76933

Data: May 20, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).