Sihastria Putnei: Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Radauților a oficiat pomenirea de doi ani a Arhiepiscopului Pimen

Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților a oficiat vineri slujba Parastasului la mormântul Arhiepiscopului Pimen de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Vineri s-au împlinit doi ani de la plecarea ierarhului la cele veșnicie.

I-au fost alături în slujire Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar administrativ al eparhiei, alături de clericii Permanenței Consiliului Eparhial, precum și protoiereii celor cinci protopopiate ale arhiepiscopiei.

Au mai participat monahi și monahii din mănăstirile bucovinene, credincioși, precum și toți membrii Permanenței Consiliului Eparhial.

La finalul slujbei Parastasului, tinerii Sebastian și Emanuel Pitic din Vicovu de Sus au cântat, la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen, Balada lui Ciprian Porumbescu.

În încheiere, corala bărbătească „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, dirijată de Ovidiu Foca, a interpretat o serie de cântece patriotice.

Ierarhul a fost pomenit și la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Soborul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, unde Părintele Arhimandrit Vartolomeu Chira a oficiat slujba Parastasului.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a trecut la cele veșnice în data de 20 mai 2020, în urma infecției cu coronavirus.

Părintele Arhiepiscop Pimen s-a născut în 1929 la Greabănu, județul Buzău. A fost tuns în monahism în 1951 și hirotonit ieromonah în 1957. În 1978 și 1979 a slujit la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim, iar apoi a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. A fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991, după reînființarea acestei eparhii.

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 111

Id: 76937

Data: May 21, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).