Prima ediție a Conferinței Naționale de carte veche romaneasca va fi dedicata operei Sfantului Paisie de la Neamț

Prima ediție a Conferinței Naționale „Carte veche românească și străină”, organizată de Asociația Bibliotecilor din România în colaborare cu Mănăstirea Comana, va fi dedicată operei Sfântului Paisie de la Neamț, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la nașterea marelui cărturar.

Conferința, intitulată „Pe urmele Sfântului Paisie de la Neamț”, se va desfășura în format hibrid, cu participare fizică și online, la București și Mănăstirea Comana în perioada 25 – 26 mai 2022.

La sesiunea de deschidere vor lua cuvântul Constantin Nedelcu, președintele Secțiunii Carte Veche, Conservare, Restaurare din cadrul Bibliotecii Academiei Române și Dr. Adriana Szekely, Președinta Asociației Bibliotecarilor din România.

Evenimentul are rolul de a discuta importanța și impactul operei Sfântului Paisie de la Neamț în societatea vremii, precum și influențele și direcțiile impuse ulterior de scrierile sale.

Programul integral al evenimentului poate fi vizualizat aici.

Afișul evenimentului. Foto credit: Secțiunea Carte veche. Conservare. Restaurare – Asociaţia Bibliotecarilor din România

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 61

Id: 76946

Data: May 21, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).