Pro Vita Iași prezintă zece istorii impresionante ale unor persoane varstnice�(Foto�&�Video)

Cu ocazia Anului omagial 2023 al pastoraţiei persoanelor varstnice in Patriarhia Romană, departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor a deschis luni expoziția intitulată „Chipuri la varsta senectuții. Ani de povești in imagini”.

Portretele varstnicilor, expuse la Librăria Doxologia, au fost surprinse in mai multe lăcașuri de cult din Arhiepiscopia Iașilor.

„In viziunea noastră, lucrarea Pro Vita este și atunci cand discutăm despre persoanele varstnice, pentru că ei pot deveni exemple pentru cei tineri, și noi asta ne dorim. Acest proiect iși propune să scoată in evidență frumusețea vieții, cu aceste mărturii incluse”, a declarat pr. Radu Brinză, directorul departamentului Pro Vita Iași, pentru Doxologia.ro

In total au fost expuse 10 portrete surprinse in bisericile din Belcești, Lețcani, Mogoșești, Luceni și Horpaz.

„Te simți implinit dacă ai credință” – Prof. Dr. Vasile Astărăstoae

„Dacă ai o credință moartea nu te ingrozește. Imi aduc aminte de o persoană cu care eram in spital care nu avea niciun fel de frică și care a spus �Dar eu doresc, de ce să imi fie frică? Acum am să pot să il văd pe Iisus Hristos�”.

„Iubesc foarte mult Biserica” – Ruxandra Chelea, mamă cu 14 copii, bunică a 32 de nepoți, străbunică pentru 14 strănepoți

„Iubesc foarte mult Biserica și am și puțină credință, pentru că dacă nu aveam credință nu creșteam 14 copii. A fost o viață foarte frumoasă, mai degrabă acum e mai grea, sunt singură, invățată cu mulți, cu veselia casei – am veselit toată viața mea, nu am fost supărată niciodată”.

Celelalte materiale foto-video pot fi regăsite pe site-ul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor.

Foto credit: Doxologia.ro


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 112

Id: 79776

Data: Dec 6, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).