Protoschimonahul Iacob Barsan din Suceava a trecut la Domnul la varsta de 72 de ani

Protoschimonahul Iacob Barsan din Suceava a trecut la Domnul sambătă, la varsta de 72 de ani, confirmă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cunoscutul părinte a fost fondatorul Schitului sucevean „Sfanta Ana și Sfantul Ioan Iacob Hozevitul” – Mestecăniș.

Părintele Iacob Barsan alături de PS Damaschin Dorneanul, la hramul Schitului „Sf. Ana și Sf. Ioan Iacob”, 5 august 2021. Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Protoschimonahul Iacob Barsan a l-a avut indrumător spiritual pe Părintele Ioanichie Paraială, ucenic al Sfantului Ioan Iacob Hozevitul. Regretatul părinte a trăit aproape trei ani in Mănăstirea „Sfantul Gheorghe Hozevitul” din Israel, alături de părintele Ioanichie Paraială.

Revenit in țară, Părintele Iacob Barsan a inceput in 2012 construirea unui schit inchinat Sfantului Ioan Iacob și Sfintei Ana. Biserica schitului a fost sfințită la data de 5 august 2015 de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților impreună cu Episcopul Macarie al Europei de Nord.

Căutat adesea de credincioși, duhovnicul, apreciat pentru blandețea și dragostea cu care ii copleșea, a suferit in ultimii ani din cauza unei boli incurabile.

Dumnezeu să il odihnească!

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 271

Id: 78386

Data: May 29, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).