PS Nicodim: Cunoscandu-i pe sfinții romani, invățăm cum să ne rugăm in chip bineplăcut lui Dumnezeu

In Duminica Sfinților Romani, Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei și Andrei al Covasnei și Harghitei au oficiat Sfanta Liturghie la Mănăstirea ,,Acoperămantul Maicii Domnului” și ,,Sfinții Romani” din Mărcuș, județul Covasna.

„In prima duminică după Rusalii, i-am cinstit pe toți sfinții care au dus o viață bineplăcută lui Dumnezeu. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotărat in ședința sa de lucru, din data de 20 iunie 1992, să instituie o zi specială pentru pomenirea sfinților romani, astfel Duminica a doua după Rusalii, este numită Duminica Sfinților Romani”, le-a explicat PS Nicodim pelerinilor.

„Cunoscand nevoința, răbdarea și nevoințele duhovnicești ale Sfinților Romani, fiecare dintre noi, creștinii, invățăm cum să ne rugăm in chip bineplăcut lui Dumnezeu, cum să ne luptăm cu patimile și să ieșim biruitori din războiul nevăzut, pentru a fi cu adevărat urmași și ucenici ai Domnului nostru Iisus Hristos”.

„Este de datoria fiecărui roman să urmeze pilda sfinților prăznuiți astăzi, cum ne indeamnă Sfantul Apostol Pavel: Aduceți-vă aminte de mai marii voștri care au grăit vouă cuvantul lui Dumnezeu, priviți cu luare aminte cum și-au săvarșit viața și urmați-le credința (Evrei 13, 7)”, a afirmat ierarhul.

Preasfințitul Părinte Andrei a oferit ctitorilor și binefăcătorilor așezămantului monahal Ordinul Eparhial ,,Mărturisitorii credinței străbune” pentru mireni.

„Prima condiție este mărturisirea credinței, iar a doua este să iți iei crucea și să ii urmezi lui Hristos. Bogăția și frumusețea sunt trecătoare, slava și mandria toate le intampină boala, dar unirea cu Hristos ne dăruiește viața cea veșnică. Să o rugăm pe Maica Domnului să mijlocească la Fiul Său și toți sfinții romani la Tronul Dumnezeiesc, pentru a noastră mantuire și pentru iertarea păcatelor noastre”, a spus PS Andrei la finalul slujbei.

Cei doi ierarhi au sfințit noul agheasmatar, amenajat la intrarea așezămantului monahal.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 48

Id: 81413

Data: Jul 9, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).