PS Timotei Sătmăreanul a sfințit paraclisul uneia dintre unitățile militare din Satu Mare

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a sfințit luni Paraclisul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Unității Militare 01653 din Satu Mare, după finalizarea lucrărilor de innoire.

Spațiul destinat slujirii liturgice a fost dotat cu obiecte de cult, astfel incat militarii și familiile acestora să dispună de un mediu liturgic adecvat.

Lucrările de amenajare a paraclisului au fost indeplinite de preotul militar Mircea Alexandru Cacău, care, in semn de apreciere, a fost hirotonit iconom de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

Ceilalți binefăcători ai lăcașului de cult au primit, de asemenea, Diploma eparhială a Anului Omagial, iar comandantul unității militare, maiorul Ovidiu Grigore Coștiuc, a fost distins cu Ordinul „Justinian Arhiepiscopul”.

Totodată, locotenenții-colonei Gheorghe Marius Păcurar și Gheorghe Balazs au fost distinși cu Medalia „Justinian Patriarhul”.

Din partea Unității Militare 01653, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a primit o plachetă de recunoștință și o bederniță cu chipul Sfantului Mucenic Timotei.

La final, Preasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii militari romani din toate timpurile și locurile.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 57

Id: 80811

Data: Apr 17, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).