Sesiune de formare a proiectului educational Alege scoala! in Episcopia Devei si Hunedoarei

Întâlnirea a prilejuit înţelegerea legăturii existente între proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi actualul proiect educaţional „Alege Şcoala”, cel din urmă dovedindu-se a fi o prelungire firească a celui dintâi.

Aspectele psihologice ale abandonului şcolar şi antropologiei educaţionale au fost firesc confirmate de prezenţa aspectelor teologice ale formării duhovniceşti a catehetului, ale învăţării ca mod de transformare a vieţii, ale asumării vocaţiei de părinte sau ale crizei valorilor şi a lipsei de modele în relaţia Biserică – Şcoală – Familie.

Filmul catehetic a fost urmat de prezentarea modalităţilor de cultivare a motivaţiei educaţiei creştine a copiilor şi a tinerilor şi a metodelor şi mijloacelor de predare şi de comunicare în cadrul parohiei.

Sesiunea de formare s-a încheiat cu prezentarea unor aspecte administrative referitoare la documentaţia care trebuie întocmită în timpul derulării proiectului.

Finalitatea acestui program catehetic constituie în fond scopul derulării întregului proiect, materializându-se în participarea copiilor expuşi pericolului abandonului şcolar la activităţile desfăşurate în cadrul grupelor catehetice şi a taberelor de creaţii.

sursa: episcopiadevei.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar