Sfanta Maria Magdalena cinstita la Manastirea de la Oarta de Sus

2

Sute de credinciosi au participat vineri, 22 iulie 2016, la hramul Manastirii Sfanta Maria Magdalena de la Oarta de Sus, informeaza Radio Renasterea. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul, Arhiereul vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul sau, Mitropolitul Clujului a vorbit despre viata Sfintei Maria Magdalena, cea numita intocmai cu Apostolii:

Inca o data Dumnezeu ne-a ingaduit bucuria aceasta ca impreuna sa sarbatorim hramul manastirii de la Oarta. Aceasta manastire este ocrotita cu rugaciunile Sfintei Maria Magdalena pe care biserica noastra o numeste intocmai cu Apostolii. A fost primul om cu care Domnul Iisus Hristos a vorbit dupa Inviere. Ravna mare a ei si a celorlalte femei mironosite este subliniata in mai multe locuri din Sfanta Scriptura dar in mod special in duminica Invierii este scos in evidenta rolul pe care Maria Magdalena si celelalte femei mironosite il au in viata noastra duhovniceasca.

La randul sau, Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul  le-a multumit credinciosilor veniti la hramul asezamantului monahal si a felicitat obstea manastirii pentru activitatea deosebita pe care o desfasoara.

Manastirea Sfanta Maria Magdalena de la Oarta de Sus  a fost infiintata  in anul 2012. Obstea monahala este formata din vietuitori veniti de la Manastirea Sfanta Maria Skobtova din Alba Iulia.

***

Viata Sfantei Maria Magdalena, cea intocmai cu Apostolii

Sfanta Mironosita si intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, pomenita astazi in calendarele ortodoxe a fost ucenita si mironosita a Mantuitorului Iisus Hristos, cea dintai si cea mai mare dintre toate ucenitele si purtatoarele de mir. Era din Galileea, din cetatea Magdala, de la hotarele Galileei cu Siria.Inainte de a-L intalni pe Hristos, ducea o viata de grele patimiri. Mantuitorul a tamaduit-o de toata stricaciunea, luminandu-i cugetul cu lumina unei noi vieti, din dumnezeiasca dragoste. Din acea clipa, Maria s-a facut urmatoare lui Hristos, slujindu-L cu credinta. In momentul rastignirii, Maria Magdalena a ramas langa Crucea Mantuitorului, iar cand Sfantul Trup al Domnului a fost asezat in mormant, ea l-a uns cu miresme, varsand multe lacrimi.

Maria Magdalena s-a invrednicit a fi cea dintai care a primit de la inger vestea Invierii Domnului si tot ea a fost prima persoana care L-a vazut pe Domnul Inviat. Dupa Inaltarea la cer a Domnului, Sfanta Maria Magdalena a pornit alaturi de Sfintii Apostoli in lupta plina de primejdii pentru raspandirea credintei. Traditia spune ca a ajuns pana la Roma, iar de acolo la Efes, unde slujea Sfantului Apostol Ioan.

 

The post Sfanta Maria Magdalena cinstita la Manastirea de la Oarta de Sus appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1184

Id: 60716

Data: Jul 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar