Cluj: Peste 100 de icoane Pantanassa pentru saloanele Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie

Inaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vizitat luni Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, cunoscut și sub denumirea de „Clinica Medicală III”.

Ierarhul a sfințit peste 100 de icoane cu Maica Domnului „Pantanassa”, izbăvitoarea de cancer, care vor fi expuse in saloanele spitalului.

IPS Andrei a evidențiat in predică că „Doctorul cel Mare” al trupurilor şi al sufletelor noastre, Mantuitorul Iisus Hristos, spunand că El lucrează prin oameni, prin doctorii cei mici. Totodată, Inaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care iși ajută aproapele aflat in nevoie.

„Gandurile noastre se leagă de Sfanta Scriptură. Domnul Iisus Hristos a umblat prin toată Galileea tămăduind toată suferința și toată neputința din popor”, a subliniat ierarhul.

„Părintele Spitalului ne-a chemat să venim să sfințim aceste icoane pe care le-a procurat pentru toate saloanele, și să vă felicităm pe domniile voastre pentru munca deosebită pe care o faceți”, a spus Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Părintele Mitropolit Andrei a oferit rangul de iconom, cu dreptul de a purta braul roșu, in semn de recunoștință pentru intreaga activitate administrativă și pastoral-misionară a preotului spitalului, Gheorghe Daniel Puian.

Dr. Mihai Adrian Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, a fost distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, prof. dr. Andrada Seicean, șeful de secție de la Gastroenterologie 1, a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar directorul de Ingrijiri din cadrul Institutului, dr. Delia Eugenia Vitan a primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.

Manifestarea a făcut parte din cadrul proiectului intitulat „O icoană in fiecare salon” și a fost posibilă prin implicarea conducerii și a personalului Institutului Regional de Gastroenterologie-Hepatologie.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 67

Id: 79159

Data: Sep 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).