Tot mai mulți pelerini la Iași de Sfanta Parascheva. Numar record in 2019

Peste 90.000 de credincioși au adus cinstire moaștelor Sfintei Parascheva până în ajunul sărbătorii de la Iași, informează Doxologia.ro.

Vremea prielnică și faptul că sărbătoarea ocrotitoarei Moldovei este precedată de weekend, sunt câțiva dintre factorii care au contribuit la numărul mare de pelerini, un record pentru ultimii ani.

„Din datele pe care le avem, se pare că într-adevăr s-a depășit ceea ce se întâmpla în alți ani. Și vremea bună și faptul că e sfârșit de săptămână și faptul că au venit moaștele Sfântului Spiridon aseară, au făcut ca începând de aseară să fie un număr record”,  a declarat pentru Mediafax preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În preajma zilei de 14 octombrie, Iașiul devine un important centru de pelerinaj din țară.

Sâmbătă, au ajuns și moaștele Sfântul Spiridon din Corfu, după ce în prima parte a zilei au fost așezate spre cinstire la Catedrala Patriarhală din București.

Numeroși credincioși au fost prezenți în noaptea dintre 13 și 14 octombrie 2019 la slujba privegherii din ajunul hramului Catedralei Mitropolitane din Iași.

În aceste momente, 20 de ierarhi oficiază Sfânta Liturghie în cinstea Sfintei Parascheva.

Foto credit: Doxologia.ro/ Oana Nechifor

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 68178

Data: Oct 15, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar