Trupa de teatru "Euphorie", numeroase premii la un festival francofon

În data de 21 martie 2012, în oraşul Botoşani a avut loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Judeţean de Teatru Francofon "Parole et theatre", desfăşurat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi organizat de Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"-Botoşani, de Liceul Tehnologic "Elie Radu", şi de Asociaţia Cultural-artistică "Arlechin"-Botoşani, în parteneriat cu Teatrul "Mihai Eminescu". A fost o manifestare culturală festivă dedicată teatrului, francofoniei, literaturii şi poeziei.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani a fost reprezentată la această ediţie de Trupa de teatru "Euphorie", formată din elevii Plian Alexandru, Bulboacă Gheorghiţă, Anghel Beatrice, Alexa Ana, Leopac Ionuţ, Brînzac Priscila, Arotăriţei Anişoara, Foca Vlăduţ, Pomparău Sebastian, Catargiu Ionuţ, Caşcaval Ionuţ, Maxim Florin , Budeanu Petrică, Gheorghiţă Marian, Ţînteanu Adi, Sofronia Dan Andrei şi Boariu Sebastian, care au fost îndrumați de doamna profesoară de franceză, Crina Ştefan, şi de doamna profesoară de limba engleză, Anca-Ramona Rusu.

Manifestarea aniversară a francofoniei s-a bucurat de o participare numeroasă a trupelor concurente, fiind 11 echipe înscrise pentru câştigarea  marelui premiu,(atât de nivel gimnazial cât şi liceal), şi peste 80 de elevi implicaţi în competiţie, bine pregătiţi, dornici să realizeze o activitate culturală atractivă, care să trezească emoţie şi  bucurie în rândul publicului şi al juriului.

Piesa interpretată de tinerii seminarişti  a avut  încărcătură umoristică, iar interpretarea lor a  încântat publicul, fiind răsplătiţi cu aplauze îndelungi.

Jurizarea, în acord cu publicul, a acordat liceului teologic nu mai puţin de 6 premii:  premiul I  pentru Regie, premiul I pentru Costume şi decoruri, premiul I pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar (Alexa Ana), premiu I pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Foca Vlăduţ), premiul III pentru Cel mai bun actor în rol principal (Bulboacă Gheorghiţă) şi premiul III pentru  Cel mai bun actor în rol secundar (Caşcaval Ionuţ). Pe lângă aceste premii, Trupa de teatru "Euphorie" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani a fost răsplătită şi cu Trofeul  Festivalului.

 

 

 

 


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 367

Id: 29548

Data: Mar 28, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar