Un colegiu pedagogic din Cluj-Napoca organizează ateliere de formare pentru coordonatorii școlilor catehetice din diaspora

ColegiulNaţionalPedagogic„Gheorghe Lazăr”din Cluj-Napoca organizează timp de şase săptămani ateliere de formare pentru coordonatorii școlilor catehetice din diaspora. Intalnirile se vor desfășura in format online la sfarșitul fiecărei săptămani.

Prima intalnire a proiectului, intitulat „Atelier psiho-pedagogic pentru cateheții din diaspora romanească”, a avut loc sambătă.

La conferința de deschidere au susținut alocuțiuni Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Italiei, Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Vasile Timiș, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Radu Vas, directorul Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

La acest atelier s-au inscris peste 300 de cateheți și profesori din diaspora romanească ce locuiesc in peste 30 de țări, din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia.

Temele propuse spre a fi discutate vin in cateheților din diaspora cu scopul remedierii dificultăților pe care aceştia le intampină.

Proiectul „Atelier psiho-pedagogic pentru cateheții din diaspora romanească” este realizat in parteneriat cu Episcopia Italiei și cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

Sursă foto: Facebook / Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 25

Id: 77727

Data: Jan 25, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).