A fost lansat proiectul „Centenarul Eroului Necunoscut”

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” organizează proiectul „Centenarul Eroului Necunoscut (1923-2023)”, care se va derula in lunile martie, aprilie și mai.

Prima activitatea a proiectului a avut loc sambătă la Cercul Militar Național, in sala de spectacole „Eusebiu Ștefănescu” unde participanții au vizionat filmul documentar „Mormantul Eroului Necunoscut”, realizat in 2022 pentru TRINITAS TV, in regia lui Răzvan-Mihai Clipici, director al componentei Cultură din cadrul Sectorului cultură, pictură şi restaurare al Administraţiei Patriarhale.

La proiect participă 100 de elevi din școlile bucureștene unde funcționează cercuri „Cultul Eroilor”.

Evenimentul de la Cercul Militar Național a fost moderat de colonelul in rezervă Petru Gurău, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala București, care a prezentat toate etapele intregului proiect, informează Ziarul Lumina.

Elevii prezenți au fost invitați de Lucreția Nechifor, vicepreședintă a Asociației Naționale „Cultul Eroilor” Regina Maria – Filiala București, să participe cu lucrări la „Antologia Centenarul Eroului Necunoscut”. Volumul va fi lansat pe 13 mai la Palatul Patriarhiei

Programul evenimentului a continuat cu un recital de muzică tradițională romanească susținut de artista Doina Lavric Parghel. La finalul manifestării, toți elevii au primit un DVD cu filmul documentar „Mormantul Eroului Necunoscut” și au vizitat Palatul Cercului Militar.

Sursă foto: Ziarul Lumina


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 38

Id: 77972

Data: Mar 15, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).