Academicianul Victor Spinei a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Academicianul Victor Spinei a primit miercuri titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Festivitatea de acordare a titlului academic a avut loc in Sala Senatului Universității.

La eveniment au participat Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, profesorii universitari Sorin Radu, rectorul ULBS, Sever Gabriel Racz, președintele Senatului ULBS, Ioan Marian Țiplic, șeful departamentului Istorie și Patrimoniu, alături de cadre alte didactice și studenți.

Profesorul Sorin Radu a vorbit despre calitățile academicianului care a inspirat și sprijinit tinerii doctoranzi și cercetători prin proiectele dezvoltate impreună cu universitatea sibiană.

„Astăzi, aici, pot spune cu certitudine că domnul academician Spinei a făcut aceste lucruri, a crescut tineri, mulți dintre sibieni, mai ales in domeniul arheologiei și a medievisticii au crescut pe langă domnia sa și au invățat de la domnia sa”, a spus Rectorul ULBS.

După intonarea imnului academic Gaudeamus, a fost rostit un laudatio de către profesorul Ioan Marian Țiplic pentru a evidenția personalitatea academicianului Spinei, iar prof. Sever Gabriel Racz, președintele Senatului ULBS, a citit decizia Senatului de acordare a titlului onorific, scrisă in limba latină.

Academicianul Victor Spinei, specialist in istoria și arheologia medievală a spațiului romanesc, este președinte al Secției de Științe Istorice și Arheologice a Academiei Romane și partener al ULBS in diverse proiecte de cercetare.

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 53

Id: 80833

Data: Apr 19, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).