Propunere legislativă: Ziua Bunicilor ar putea fi aniversată de sărbătoarea bunicilor după trup ai Mantuitorului

Ziua Bunicilor ar putea fi aniversată anual in data de 9 septembrie, zi in care Biserica Ortodoxă ii cinstește pe Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana, bunicii după trup ai Mantuitorului.

Proiectul privind instaurarea Zilei Bunicilor a fost depus in Parlamentul Romaniei in decursul săptămanii trecute și are ca scop celebrarea și recunoașterea rolului pe care varstnicii il au in societate.

„Bunicilor li se cuvine o recunoaștere specială pentru rolul esențial pe care il au in familie şi comunitate. Ei sunt adesea pilonii de stabilitate, oferind dragoste, ințelepciune şi sprijin generos. Bunicilor le revine responsabilitatea de a transmite valorile şi tradițiile familiei”, a declarat deputatul Valentin Făgărășian, inițiatorul proiectului legislativ.

Ziua Bunicilor va presupune organizarea anuală de evenimente culturale, ateliere, concursuri și alte activități dedicate varstnicilor.

„Prin adoptarea acestei legi vom demonstra respectul şi preţuirea faţă de bunicile şi bunicii noştri, iar Romania se alătură unui grup extins de state membre ale Uniunii Europene care işi cinstesc bunicii in cadrul unei zile speciale, dedicate acestora”, a adăugat Valentin Făgărășian.

Biserica s-a implicat activ de-a�lungul�timpului in pastorația și ingrijirea varstnicilor, motiv pentru care numeroase comunități parohiale din țară și din străinătate organizează periodic proiecte și programe destinate lor.

La nivel instituțional, in anul precedent, Biserica Ortodoxă Romană a acordat o atenție sporită varstnicilor, reflectată prin declararea anului 2023 drept Anul omagial al pastorației persoanelor varstnice”.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 54

Id: 80834

Data: Apr 19, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).