Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei sprijina financiar lotul olimpic de robotica educationala

foto_1

In contextul Anului omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, prin Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul, a oferit Centrului de Excelenta pentru Robotica Educationala Vrancea, organizatie subordonata Inspectoratului Școlar Judetean Vrancea, un sprijin financiar de 2.000 euro, in vederea deplasarii lotului olimpic de robotica educationala la olimpiada internationala World Robot Olympiad, dupa cum ne-a precizat Dragos Olteanu, Consilier mass-media si purtatorul de cuvant al Eparhiei.

Evenimentul se va desfasura la New Delhi, India, in perioada 25-27 noiembrie 2016.

Elevii au concurat cu echipe puternice ale colegiilor nationale de informatica, inclusiv din Bucuresti, si au obtinut premiul I la «World Robot Olympiad Romania 2016», faza nationala, categoria «Standard III – high scholl», care le confera dreptul de a reprezenta Romania la faza mondiala a acestei competitii, a declarat Prof. Agache Sandel – coordonatorul Centrului de Excelenta pentru Robotica Educationala Vrancea.

De altfel, focsanenii s-au distins si in anii precedenti, obtinand locuri fruntase la competitiile nationale de resort si chiar la editia din 2015 a olimpiadei internationale de robotica, desfasurata la Doha, in Qatar.

Avand in vedere consecventa performantelor extraordinare ale elevilor, importanta competitiei internationale si eforturile laudabile ale echipei vrancene, precum si solicitarea argumentata a coordonatorului lotului olimpic, motivata de lipsa de sustinere materiala a invatamantului de performanta, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei s-a alaturat eforturilor depuse de catre participanti, pe care ii sprijina si ii incurajeza in obtinerea de rezultate remarcabile la concursuri de asemenea nivel, desfasurate atat in tara, cat si in strainatate.

[gallery link="file" ids="138213,138214,138215,138216,138217,138218"]

The post Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei sprijina financiar lotul olimpic de robotica educationala appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 502

Id: 60711

Data: Jul 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar