PS Sofian Brasoveanul isi aniverseaza ziua de nastere

alaisdasasda

Preasfintitul Parinte Sofian Brasoveanul, Episcop-vicar al  Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului, isi aniverseaza vineri, 22 iulie 2016, 46 de ani de viata.

Patrunjel Sofian Brasoveanul s-a nascut la 22 iulie 1970, in satul Bacel din judetul Covasna, la botez primind numele Gheorghe; dupa cursurile primare si gimnaziale, a urmat Liceul Industrial nr. 2 din Sfantu Gheorghe, sectia Filologie - Istorie (1984-1988); Facultatea de Teologie Ortodoxa Andrei Şaguna din Sibiu (1992-1996), cu licenta (iunie 1997); in 1990 a intrat ca frate in Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si calugarit cu numele Serafim (20 aprilie 1993), iar cateva zile mai tarziu, hirotonit ierodiacon; in 23 aprilie 1999 a fost hirotonit ieromonah; in perioada decembrie 1995 - iunie 1998 a fost bursier al Facultatii de Teologie Catolica din Chur (Elvetia); acolo isi traduce lucrarea de licenta in limba germana si o publica, in anul 1998, la Ed. Der Christliche Osten (Orientul crestin) din Wurzburg, cu titlul: Die orthodoxe Spiritualität der Osterzeit. Kommentar zum Pentekostarion; din octombrie 1999 pana in aprilie 2003 a facut studii de masterat la Facultatea de Teologie a Universitatii Aristotelis din Tesalonic, Grecia; si-a incheiat studiile cu lucrarea: Martiri, martiriu si marturie la Sfantul Vasile cel Mare, cursuri de doctorat, specializarea Patrologie, cu tema: Teologia preotiei la Sfantul Ioan Gura de Aur, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

La propunerea Arhiepiscopului si Mitropolitului Serafim Joanta, in 11 mai 2002, in plenul Adunarii Eparhiale a Mitropoliei pentru Europa Centrala si de Nord, a fost ales Episcop-vicar, cu schimbarea numelui din Serafim in Sofian (al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania si Europa Centrala si de Nord), cu titlul Brasoveanul , alegere validata de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (3 iulie 2002).

La 11 mai 2003 a fost hirotonit arhiereu in Catedrala din Nürnberg, Germania, de catre un sobor de ierarhi alaturi de care s-a aflat Patriarhul Teoctist Arapasu; la 1 decembrie 2004 si-a stabilit resedinta in München, Germania, unde a inceput proiectul de construire a unui centru eparhial si de unde coordoneaza problemele pastoral-misionare ale Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord ; este presedintele Asociatiei Tinerilor Ortodocsi Romani din Germania (din 22 noiembrie 2008); a publicat carti, studii si articole de specialitate: Die orthodoxe Spiritualität der Osterzeit. Kommentar zum Pentekostarion (in germana, Ed. Der Christliche Osten, Wurzburg, 1998) si in limba romana: Spiritualitatea Ortodoxa a Rasaritului. Comentariu la Penticostar, De la un gand la o ctitorie. Cum a refacut Inalt Prea Sfintitul Antonie Manastirea de la Sambata de Sus (2000), Martiri, martiriu si marturie la Sfantul Vasile cel Mare (in limba greaca, Ed. Orthodoxos Kipseli, Tesalonic, 2005; in limba romana, Cluj-Napoca, Ed. Teognost, 2005) s.a.

The post PS Sofian Brasoveanul isi aniverseaza ziua de nastere appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 724

Id: 60712

Data: Jul 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar