Clinica oncologica pediatrica la Galati

11-16-sf_evanghelist_matei

La Galati s-a derulat, in  zilele de 19 si 20 iulie 2016, o noua etapa de implementare a Proiectului GALAŢI 2020 . Initiativa bisericeasca a Inaltpreasfintitului Parinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Roman al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, la care s-a alaturat Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, proiectul se deruleaza cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in baza unui parteneriat romano-german, in care sunt implicati experti germani si reprezentanti ai celor mai reprezentative institutii locale galatene, se precizeaza intr-un comunicat emis de Biroul de presa al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

In cadrul mai multor sesiuni de dezbateri, echipa de specialisti germani, condusa de IPS Mitropolit Serafim a conlucrat cu echipa de specialisti romani, coordonata de IPS Arhiepiscop Casian, in vederea perfectarii documentatiei necesare de proiectare a unei clinici oncologice pediatrice, institutie vitala pentru preventia, diagnosticarea si tratarea copiilor bolnavi de cancer.

Analiza in detaliu a primelor faze ale proiectului a inceput in ziua de 19 iulie, la Spitalul de Copii Sfantul Ioan din Galati. Aici delegatia germana s-a intalnit cu reprezentanti ai Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei Galati, Universitatii Dunarea de Jos si Spitalului –gazda, institutii care sustin acest proiect si sunt implicate in demararea lui. In acest context, expertii germani au prezentat conceptul de proiect, caruia specialistii romani i-au adus imbunatatiri.

In etapa a II-a s-a discutat, punctual, fiecare aspect privitor la urgentarea fazelor de intocmire a documentatiei tehnice, medicale si financiare, pentru sustinerea proiectului.

In etapa a III – a au fost configurate obiectivele intermediare care vor trebui atinse si s-au precizat aspecte imporatnte privind responsabilii,  atributiile acestora si termenele ce trebuie respectate in parcurgerea proiectului.

In cadrul sesiunilor de lucru, ambele echipe au dovedit spirit realist de cooperare si vointa de realizare a acestui proiect.

Initiativa demonstreaza ca reprezentantii Bisericii, in conlucrare cu autoritatile competente si cu specialisti in domeniu, inteleg ca nici un efort nu este prea mare pentru a sustine viitorul si se implica in cea mai utila investitie - sanatatea copiilor, prin cooperare incercand si identificarea resurselor spirituale, materiale si financiare pentru realizarea acestui obiectiv medical-social-uman, se precizeaza in comunicatul emis de Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

 

 

        

The post Clinica oncologica pediatrica la Galati appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 487

Id: 60713

Data: Jul 22, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar