Arhiepiscopia Timișoarei a planificat agenda catehetică eparhială pentru Anul omagial 2024

Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Timișoarei a realizat Agenda catehetică eparhială in conformitate cu tematica Anului Omagial 2004 in Patriarhia Romană.

La planificarea catehetică au contribuit profesorii de la Facultatea de Teologie a Universității de Vest din Timișoara. Cadrele didactice au adaptat tematica Anului Omagial 2024 pe domenii teologice specifice: biblic, patristic, filocalic, liturgic, misionar și hagiografic.

Agenda catehetică a eparhiei are anul acesta și specific interdisciplinar, imbinand tematici diverse din domenii ca neuroștiințele, psihologia,�dezbaterea pro-viață, etica și bioetica.

Aceste teme, insoțite de o bibliografie minimală, vor fi folosite la catehezele organizate de parohiile din eparhie. Profesorii de Teologie vor furniza suport de specialitate pentru a le oferi preoților parohi modele metodice. Ulterior, acestea se vor concretiza in publicarea unui ghid catehetic.

Agenda catehetică a Anului omagial 2024 in arhiepiscopia Timișoarei, detaliată pe fiecare lună, poate fi consultată aici.

In eparhia Timișoarei mai există agende catehetice la nivelul fiecărui protopopiat. Acestea sunt destinate activității misionar-catehetice de duminică seara, avand un caracter larg misionar, fiind adresate unor categorii de varstă diferite.

De asemenea, in fiecare lună, la nivelul fiecărui protopopiat se desfășoară cate o�cateheză demonstrativă,�cu participarea preoților din același cerc pastoral.


Anul 2024�a fost desemnat�Anul omagial al pastorației și ingrijirii bolnavilor�in Patriarhia Romană.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 59

Id: 80269

Data: Feb 10, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).