ASCOR Oradea s-a alăturat campaniei naționale de donare de sange „Uniți pentru viață”

Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Romani (ASCOR) – filiala Oradea au donat sange in cadrul campaniei „Uniți pentru viață – Din inima ASCOR pentru inima tuturor”.

ASCOR Oradea s-a alăturat campaniei naţionale organizate de ASCOR la nivel naţional in luna noiembrie, iar membrii acesteia au donat sange, joi, 17 noiembrie.

Acţiunea s-a desfăşurat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea.

Ziua a coincis cu incheierea campaniei la nivel local, incepută in prima zi de noiembrie, cand voluntarii ASCOR Oradea au lansat invitaţia la donare de sange tuturor celor interesaţi să-şi ajute semenii.

„Menirea principală a acțiunii este de a oferi un imbold oamenilor cu privire la atitudinea față de donare. Din nefericire, unitățile spitalicești se lovesc constant de lipsă de sange pentru pacienții care luptă pentru a supraviețui. Pe langă aceasta, oamenii trebuie să conștientizeze beneficiile de care dispun atat primitorii, cat și ei ca filantropi”.

„Donarea de sange suscită improspătarea sangelui și intărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate. Această campanie a asociației se desfășoară in mod constant in ultimii ani, avand ca scop evidențierea comportamentului solidar in raport cu aproapele nostru”, au declarat organizatorii.

Anual, in Romania sub 2% din populație donează sange, reprezentand o cincime din media celorlalte state din Uniunea Europeană.

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Putna

Urmăriți-ne pe Twitter:�@AgentiaBasilica

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 132

Id: 77429

Data: Nov 25, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).