Consiliul Director ASCOR Iași la final de mandat: Hristos nu ne cere fapte mari, ci binele accesibil

Consiliul Director al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Romni (ASCOR) – filiala Iași și-a ncheiat mandatul de doi ani, n care organizația a desfășurat sute de activități. Coordonatorii au transmis cteva gnduri la final de mandat. „Hristos nu ne cere fapte mari sau imposibil de realizat, ci mai ales să facem acel bine care ne este accesibil, n comuniunea iubirii”, spun tinerii.

„Participarea și colaborarea la evenimente istorice precum Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal ne relevă că prezentul se nțelege cunoscnd trecutul, astfel orientați n direcția potrivită, putem trăi cu mai mult sens, uitndu-ne corect spre viitor”, mai spun reprezentanții ASCOR Iași. „Sunt multe lecții pe care tinerii și le pot nsuși prin participarea la astfel de evenimente mari, care schimbă vieți și te face ncrezător n ziua de mine.”

Dar și micile activități, precum vizitele săptămnale la centrele de bătrni, de copii și n penitenciare, sau serile de rugăciune au un rol la fel de important n formarea tinerilor, spun tinerii. „Hristos nu ne cere fapte mari sau imposibil de realizat, ci mai ales să facem acel bine care ne este accesibil, n comuniunea iubirii.”

n cei doi ani de mandat, ASCOR Iași a continuat programul „mpreună ridicăm o casă” și „Caravana ASCOR”.

Primul ajută familiile defavorizate care au nevoie de o locuință, iar al doilea este un proiect educativ prin care copiii din zonele rurale sunt ncurajați să descopere Sfnta Scriptură.

Asociația a mai dezvoltat o colaborare cu romnii din jurul graniței și din diaspora: pelerinaje n Basarabia, construirea a două monumente acolo n colaborare cu Asociația Monumentum, schimburi de experiență cu tinerii din afara granițelor.

ASCOR Iași a participat și la evenimente dedicate tinerilor ortodocși din ntreaga lume, unde au stabilit legături cu tineri ortodocși din din Muntenegru, Olanda, dar și cu membrii ROYA (Romanian Orthodox Youth of The Americas).

„Voluntariatul n tinda Bisericii e un fel de metanoia. Dacă urmăm și căutăm voia lui Dumnezeu n tot ceea ce facem și facem totul n perspectiva veșniciei, atunci nțelegi ceea ce faci n alt duh”, concluzionează reprezentanții ASCOR Iași.

„E nevoie de efort constant pentru a mplini misiunea noastră ca asociație, nsă după doi ani de implicare și organizare de activități, ne dăm mai mult seama că lui Dumnezeu i aparține rezultatul final, care este n inima omului.”

n luna noiembrie, ASCOR Iași și alege alt Consiliu Director. Foto: Arhiva ASCOR Iași

Echipa Consiliului Director ASCOR Iași este alcătuită din 16 membri aleși prin vot și se ocupă de organizarea ntregii activități a asociației.

Organizația va anunța n curnd componența noului Consiliu Director.

Foto credit: Arhiva ASCOR Iași

Urmărește-ne pe Telegram:t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 35

Id: 77421

Data: Nov 24, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).