Consiliul Național Bisericesc: Patriarhul a prezentat raportul de activitate al Bisericii pentru anul 2022

Membrii Consiliului Național Bisericesc s-au intrunit marți la Reședința Patriarhală sub președinția Părintelui Patriarh Daniel. Preafericirea Sa a prezentat raportul-sinteză referitor la activitatea Bisericii Ortodoxe Romane in anul care a trecut.

A fost evaluată activitatea Bisericii din anul trecut și s-au formulat propuneri pentru anul in curs.

„Prin toate aceste activități Biserica Ortodoxă Romană a rămas fidelă misiunii sale de transmitere a invățăturii Domnului nostru Iisus Hristos in viața cotidiană și a continuat să afirme necesitatea păstrării unității și comuniunii in interiorul Ortodoxiei chiar și in condițiile atat de dificile generate de războiul din apropierea granițelor Romaniei”, se arată in raportul prezentat.

„Totodată, Patriarhia Romană a continuat să promoveze valorile Ortodoxiei romanești in dialogul intercreștin și interreligios, fiind un reper recunoscut in plan european de jertfelnicie, pentru sprijinul consistent spiritual și material acordat zecilor de mii de refugiați din Ucraina.”

Patriarhul Daniel a prezentat marți, 7 februarie 2023, raportul-sinteză referitor la activitatea Bisericii Ortodoxe Romane in anul 2022. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Pentru susținerea intregii activității de asistență socială și filantropică, in anul 2022, la nivel intregii Patriarhii áRomane, s-a cheltuit suma de peste 297 milioane de lei, iar pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina aproape 43 de milioane de lei.

Astfel, suma totală cheltuită de Biserică pentru activități filantropice se ridică la echivalentul a 69 de milioane euro. Această sumă nu include și activitățile caritabile ale parohiilor și mănăstirilor.

Patriarhul Daniel a prezentat marți, 7 februarie 2023, raportul-sinteză referitor la activitatea Bisericii Ortodoxe Romane in anul 2022. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

„Exprimăm recunoștință și prețuire față de toți cei care ajută Biserica noastră, clerici și credincioși, mireni, autorități centrale și locale, sponsori și voluntari. Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască tuturor sănătate și mantuire, ajutor și bucurie in viață”, a transmis Patriarhul Romaniei.

Raportul prezentat Consiliului Național Bisericesc va fi supus aprobării Adunării Naționale Bisericești, care se intrunește miercuri. Joi, el va fi adus la cunoștința membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care se vor reuni in ședință de lucru.


Consiliul Național Bisericesc este organismul central executiv al Sfantului Sinod și al Adunării Naționale Bisericești. Este format din 12 membri ai Adunării Naționale Bisericești, cate un cleric și cate un mirean reprezentand fiecare mitropolie din țară, desemnați pe o perioadă de patru ani și pentru cel mult două mandate.

Vezi și:

  • Ședința anuală a Consiliului Național Bisericesc 2023 | FOTO

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmărește-ne pe Telegram:át.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 56

Id: 77805

Data: Feb 8, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).