Directorul Asociației pentru ingrijirea mormintelor de război din Bavaria, distins de Patriarhia Romană

Directorul Asociației pentru ingrijirea mormintelor de război din Bavaria, Jorg Raab, a fost distins de Patriarhia Romană pentru ajutorul oferit Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei in localizarea a peste 200 de cimitire din țările Europei Centrale unde sunt inhumați soldați romani.

Jorg Raab a primit Diploma comemorativă cu medalie a Anului 2021 din partea Patriarhului Romaniei.

Episcopul vicar Sofian Brașoveanul i-a inmanat miercurea trecută distincția directorului Jorg Raab, in cadrul vizitei pe care profesorul a efectuat-o la Așezămantul Bisericesc Romanesc din Munchen.

„Am inmanat, in semn de recunoştinţă şi preţuire din partea Părintelui Patriarh Daniel, domnului Jorg Raab, reprezentant al Asociaţiei pentru ingrijirea mormintelor de război din Bavaria, Diploma comemorativă a anului 2021, Anul Comemorativ al celor adormiţi in Domnul, an in care s-a avut in atenţie valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor”, a scris PS Sofian pe pagina sa de Facebook.

Asociația pentru ingrijirea mormintelor de război din Bavaria a ajutat Mitropolia Ortodoxă de pe teritoriul Germaniei, intre anii 2018-2021, la identificarea mai multor cimitire militare unde sunt inhumați prizonieri de război sau soldați romani.

Ca urmare a acestor eforturi este cunoscut astăzi un număr de aproximativ 1000 de nume de soldați și prizonieri de război romani, dar și de alte naționalități, ce au participat la Primul Război Mondial și sunt inmormantați pe teritoriul Bavariei.

Totodată, a fost realizată o hartă interactivă cu locația a peste 200 de cimitire din țările Europei Centrale unde sunt inhumați soldați romani, in unele cazuri fiind disponibile mai multe date despre aceștia.

La sfarșitul anului 2021, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a emis, pe langă diploma acordată directorului Jorg Raab, alte 23 de astfel de distincții care au fost inmanate cu diferite ocazii de către preoții romani reprezentanților asociațiilor locale de ingrijire a mormintelor sau după caz, conducerii unor cimitire civile sau militare.

Sursă foto: Facebook / Episcop Sofian Brașoveanul


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 77807

Data: Feb 9, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).