Corala Imnodia va reprezenta Mitropolia Munteniei si Dobrogei in finala Concursului Laudati pe Domnul!

corala-imnodia-va-reprezenta-mitropolia-munteniei-si-dobrogei-in-finala-concursului-laudati-pe-domnul

La Biserica Sfantul Elefterie din Bucuresti a avut loc joi, 13 octombrie 2016, etapa pe Mitropolia Munteniei si Dobrogei a Festivalului-concurs national de muzica bisericeasca Laudati pe Domnul! In urma jurizarii, Corala Imnodia a Facultatii de Teologie Justinian Patriarhul din Capitala a fost desemnata ca reprezentanta a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei in finala concursului, informeaza Radio TRINITAS.

Evenimentul a avut loc in prezenta Preasfintitului Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Ierarhul i-a felicitat pe toti participantii si le-a vorbit despre marturisirea credintei prin cantare.

In mod inspirat, acest festival-concurs a fost deschis de o cantare pe care mai ales sihastrii, cuviosii, au cantat-o si au rostit-o permanent: «Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul». Aceasta cantare, ca si celelalte interpretate de cele trei coruri care au evoluat in aceasta seara, ne-au introdus in atmosfera unei sarbatori foarte iubita in Biserica Ortodoxa Romana, Sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Sfanta a privegheat si s-a rugat mult si L-a laudat pe Dumnezeu prin rugaciune si cantare. Din aceste trei coruri care au evoluat in aceasta seara membrii juriului au remarcat prestatia deosebita a Corului Imnodia, caruia i-au acordat Premiul I. Consideram ca aceasta osteneala a dirijorilor si a membrilor Corului este foarte necesara in lucrarea de misiune a Bisericii. Acesti tineri, multi dintre ei studenti teologi, Il lauda neincetat pe Domnul, si ofera model altor tineri din lumea in care traim. De aceea, prestatia lor trebuie apreciata in mod deosebit si nadajduim ca va constitui si pentru alti tineri un model ca si ei sa laude pe Domnul intr-o lume care, din nefericire, se indeparteaza tot mai mult de Dumnezeu, a subliniat Preasfintia Sa.

La competitia de astazi au participat urmatoarele coruri universitare: Grupul Coral Barbatesc Valachia Christiana, din partea Universitatii Valahia (dirijor: asist. Mihail Daniel Vladareanu), Corala studenteasca Musica Selecta a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (dirijor: conf. Gabriel Popescu) si Grupul Coral Imnodia, reprezentand Universitatea din Bucuresti (dirijor: pr. lect. Zaharia Matei).

Etapa finala a Festivalului-Concurs National de Muzica Bisericeasca Laudati pe Domnul!, editia a IX-a, se va desfasura la Palatul Patriarhiei – Aula Magna Teoctist Patriarhul, in ziua de joi, 27 octombrie 2016, intre orele 18:00-20:00. Invitat special la aceasta manifestare va fi Ansamblul de muzica veche romaneasca Trei parale.

Foto: Ziarul Lumina

[gallery link="file" columns="4" ids="147528,147529,147530,147531,147532,147533,147534"]

The post Corala Imnodia va reprezenta Mitropolia Munteniei si Dobrogei in finala Concursului Laudati pe Domnul! appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 458

Id: 61221

Data: Oct 14, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar