Cursuri clericale de formare la Cluj

2

Clerici din eparhiile Mitropoliei Clujului participa pana pe 16 iulie, 2016 la cursurile de formare in vederea obtinerii gradelor profesionale in preotie, informeaza Radio Renasterea. Acestea sunt organizate la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si se adreseaza preotilor care au o vechime de cel putin doi ani si doresc sa obtina gradatii superioare, in baza carora pot avea un nivel superior de salarizare.

Cei ce s-au inscris la aceste cursuri participa, in perioada celor doua saptamani, la prelegeri si seminarii sustinute de profesorii facultatii, precum si la programul liturgic organizat de unitatea de invatamant.

Printre cei care vor sustine cursuri la acest modul de pregatire se numara si Inaltpreasfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, care preda cursul de Spiritualitate si morala crestina, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Ca o noutate, preotii participanti vor invata si despre conservarea patrimoniului cultural bisericesc. Prof. Univ. Virgil Pop, de la Facultatea de Arhitectura din Cluj, care este si secretar al Comisiei regionale a monumentelor istorice, a fost invitat pentru a le vorbi clericilor despre masurile de interventie rapida ce se pot lua pentru salvarea patrimoniului, dupa cum a declarat intr-un interviu acordat postului de radio Renasterea, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

Cursurile se vor incheia saptamana viitoare cu o examinare. Tot saptamana viitoare va avea loc si colocviul pentru inscrierea la gradul I profesional, cel mai mare grad pe care il pot obtine preotii.

 

The post Cursuri clericale de formare la Cluj appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 743

Id: 60523

Data: Jul 7, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar