BNR a lansat o monedă dedicată implinirii a 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu

Banca Națională a Romaniei (BNR) a lansat, in circuitul numismatic, o monedă aniversară din aur cu tema ,,150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”.

Moneda a intrat in circulație luni fiind ambalată in capsulă de metacrilat și insoțită de broșură de prezentare și certificat de autenticitate.

Pe aversul monedei este reprezentat palatul Adunării Deputaților din București in perioada interbelică, inscripția „ROMANIA”, in arc de cerc, anul de emisiune „2023”, stema Romaniei și valoarea nominală „500 LEI”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele și semnătura lui Iuliu Maniu și anii intre care a trăit acesta ,,1873” respectiv ,,1953”.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Monedele din aur cu tema ,,150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu”�au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a Romaniei.

Iuliu Maniu a fost un politician roman, deputat de Transilvania in Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al Romaniei. A trecut la cele veșnice in data de 5 februarie 1953.

Foto credit: BNR


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 159

Id: 77813

Data: Feb 10, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).