Biserica a oferit ajutoare umanitare și asistență socială in valoare de 69 milioane euro in 2022

In Raportul-sinteză al activității Bisericii Ortodoxe Romane in 2022 este cuantificată valoarea sprijinului social oferit de eparhiile din Patriarhia Romană: acțiunile filantropice au fost in valoare de 69 milioane de euro, din care 8,7 milioane euro au fost alocați sprijinului pentru refugiații ucraineni.

Raportul a fost prezentat, discutat și aprobat in cadrul ședinței Adunării Naționale Bisericești (ANB) din această săptămană, prezidată de Părintele Patriarh Daniel.

Suma de 69 de milioane „nu cuprinde cheltuielile privind o mulțime de activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor in favoarea bolnavilor, bătranilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar și ca atare nici raportate sistematic centrelor eparhiale”, a precizat Preafericirea Sa.

Programul „Masa Bucuriei”�derulat și anul trecut la nivel național, in parteneriat cu magazinele�Selgros Cash&Carry,�a oferit bunuri alimentare şi igienico-sanitare in valoare de�peste 760.000 euro.

Aproape 24.000 de oameni au sprijinit acțiunile filantropice, din care aproape 21.000 de voluntari și aproape 3.000 de angajați ai eparhiilor.

Eparhiile din Patriarhia Romană au oferit servicii sociale in cadrul a 767 instituții sociale, unde se derulează peste 1.200 de programe sociale, in cea mai mare parte (983) finanțate din fonduri proprii.

In așezămintele social-filantropice amintite au primit asistență 199.140 beneficiari: copii din familii sărace sau cu părinți plecați la muncă peste granițe, varstnici, victime ale traficului de persoane și ale violenței familiale, persoane cu dizabilități, șomeri, deținuți eliberați, victime ale calamităților naturale.

„Exprimăm recunoștință și prețuire față de toți cei care ajută Biserica noastră, clerici și credincioși, mireni, autorități centrale și locale, sponsori și voluntari. Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască tuturor sănătate și mantuire, ajutor și bucurie in viață”, a transmis Patriarhul Romaniei.

Raportul Consiliului Național Bisericesc a fost supus aprobării Adunării Naționale Bisericești, intrunită miercuri la București.


  • Cifrele referitoare la sprijinul pentru refugiații de război sunt detaliate aici.
  • Cifre mai detaliate ale sprijinului filantropic oferit in cadrul Patriarhiei Romane se găsesc aici.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 156

Id: 77812

Data: Feb 10, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).